szechenyi
Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

TARTÓSÍTÓIPARI TECHNIKUS KÉPZÉS FELNŐTTKÉPZÉS

TARTÓSÍTÓIPARI TECHNIKUS KÉPZÉS

🍐 Légy tartósítóipari technikus! 🍐

Élelmiszeripari üzemekben, laboratóriumokban vizsgálja az élelmiszer alapanyagok minőségét, mennyiségét. Önállóan vagy mérnöki irányítással részt vesz ezek átvételében, osztályozásában, feldolgozásában, hűtésében, csomagolásában, tárolásában.
A technikus képesítés birtokában jó áttekintőképességgel, irányítóképességgel és az ehhez szükséges magasabb szintű szakmai tudással kell rendelkezniük. Ez a szakember készíti a bébiételeket👶🍎 és a rostos és szűrt gyümölcs- és zöldségleveket🍐 is.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ:
• meghatározza az élelmiszerek fizikai sajátosságait és kémiai összetevőit;
• mérőeszközöket kezel a nyersanyagok mennyiségi és minőségi átvételekor;
• élelmiszeripari alapműveleteket végez: melegítés, hűtés, oldatkészítés, lepárlás, desztillálás, sűrítés, erjesztés, főzés, sterilizálás, stb.;
• megszervezi a gépek és berendezések napi beállítási, karbantartási, tisztítási, javítási feladatait;
• méri az anyagnormákat, pontosítja azokat, az eredményekről grafikonokat és diagramokat készít;
• megadott szempontok szerint vizsgálja az elkészült élelmiszereket, elvégzi a mintavételt;
• gondoskodik a receptek, technológiai utasítások, környezetvédelmi és munka- védelmi előírások betartásáról;
• részfeladatokat lát el a gyártmányfejlesztés területén;
• főzelékféléket, sűrített készítményeket, püréket, szárítmányokat, gyümölcskészít- ményeket, gyümölcsleveket, húsalapú termékeket, savanyított termékeket gyárt;
• részt vesz a személyi és az üzemi technológiai higiénia ellenőrzésében;
• különleges követelményeknek megfelelő termékeket gyárt.

A szakma megnevezése
Tartósítóipari technikus
Szakma azonosítószáma5 0721 05 15
Tervezett kezdés2023. szeptember
KépzőintézményKMASZC Bercsényi Miklós Élelmiszeripari-Környezetvédelmi Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
OM azonosító035269
Képzés időtartama1 tanév
Képzési napokElmélet: online módon heti 2 délután
Gyakorlat: heti 1 alkalom jelenléti oktatással
Képzésen való részvétel feltételeiÉrettségi bizonyítvány
Foglalkozás-egészségügyi szakellátóhely által kiállított szakmai alkalmassági igazolás
Szakmai végzettséggel betölthető munkakörökGyümölcs- és zöldségfeldolgozó tartósító (Gombaválogató, Gyümölcs tartósító, Gyümölcsfeldolgozó, Gyümölcsléfejtő, Gyümölcsválogató, osztályozó, Káposztasavanyító, Mustárfeldolgozó, Paprikamolnár, Savanyító, Szőlőválogató, -osztályozó, Zöldség szárító, Zöldség tartósító, Zöldségfeldolgozó, Zöldségválogató, osztályozó)

Csomagoló-, palackozó- és címkézőgép kezelője

Élelmiszer-, italgyártógép kezelője

Gyümölcsfelvásárló

Zöldség, gyümölcs beszerző

Élelmiszeripari technikus
Képzés díjaAz első két szakma megszerzése ingyenes

TOVÁBBI ISKOLÁNK, AHOL A KÉPZETTSÉGET MEGSZEREZHETED:

Közép-magyarországi ASzC Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium (NAGYKŐRÖS)

KÉPEK A KÉPZÉSRŐL:
Forrás: Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt.

A jelentkezéshez kattints a jelentkezés gombra
Vissza felülre