
🥩🍖Légy húsipari technikus!🍖🥩
A húsipari technikus szaktudásával biztonságos húsok és hústartalmú élelmiszerek jutnak el a fogyasztókhoz. Önállóan vagy mérnöki irányítással, élelmiszeripari üzemekben vagy laboratóriumokban, az élelmiszer alapanyagainak minőségi és mennyiségi átvételében, vizsgálatában, feldolgozásában, tárolási és csomagolási munkáiban vesz részt a hús- és baromfifeldolgozás területén. A technikus képesítés birtokában jó áttekintőképességgel, irányító képességgel és az ehhez szükséges magasabb szintű szakmai tudással kell rendelkezniük.
A szakma megnevezése | Húsipari technikus |
Szakma azonosítószáma | 5 0721 05 09 |
Tervezett kezdés | 2023. szeptember |
Képzőintézmény | KMASZC Bercsényi Miklós Élelmiszeripari-Környezetvédelmi Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium |
OM azonosító | 035269 |
Képzés időtartama | 1 tanév |
Képzési napok | Elmélet: online módon heti 2 délután Gyakorlat: heti 1 alkalom jelenléti oktatással |
Képzésen való részvétel feltételei | Érettségi bizonyítvány Foglalkozás-egészségügyi szakellátóhely által kiállított szakmai alkalmassági igazolás |
Szakmai végzettséggel betölthető munkakörök | Hús és baromfiipari technikus Élelmiszeripari technikus |
Képzés díja | Az első két szakma megszerzése ingyenes |
KÉPEK A KÉPZÉSRŐL:
Forrás: Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt.