szechenyi
Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

🥩🍖Légy húsipari technikus!🍖🥩

A húsipari technikus szaktudásával biztonságos húsok és hústartalmú élelmiszerek jutnak el a fogyasztókhoz. Önállóan vagy mérnöki irányítással, élelmiszeripari üzemekben vagy laboratóriumokban, az élelmiszer alapanyagainak minőségi és mennyiségi átvételében, vizsgálatában, feldolgozásában, tárolási és csomagolási munkáiban vesz részt a hús- és baromfifeldolgozás területén. A technikus képesítés birtokában jó áttekintőképességgel, irányító képességgel és az ehhez szükséges magasabb szintű szakmai tudással kell rendelkezniük.

KÉPZÉSI FORMA:

A képzést nappali tagozaton, tanulói jogviszonyban (25 éves korig) 2 év alatt végezheted el, míg esti tagozaton, felnőttképzési jogviszonyban 1 év alatt is lehetőséged van megszerezni a képesítést.

KOMPETENCIAELVÁRÁS:

🥰 megbízhatóság
👤 önállóság,
⌚️ pontosság,
🌈 színlátás,
👅 ízérzékelés,
👥 csapatmunka.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ:

• átveszi, minősíti, tisztítja, kezeli az alapanyagokat, ellenőrzi a minőségüket;
• elvégzi a gyártásközi fizikai, kémiai, érzékszervi vizsgálatokat, ellenőrzi a késztermékek minőségét és csomagolását;
• beállítja, ellenőrzi és üzemelteti a technológiai berendezéseket, gépeket;
• irányítja és ellenőrzi a gyártási folyamatokat és műveleteket;
• a gyártmányfejlesztésben kisebb részfeladatokat lát el;
• megszervezi az üzem víz- és energiagazdálkodását;
• részt vesz a személyi és az üzemi technológiai higiénia ellenőrzésében;
• részt vesz minőségbiztosítással kapcsolatos tevékenységekben.

🥓Ajánlott minden fiatal számára, akit érdekel a húsfeldolgozás, a hagyományos és korszerű húskészítmények előállítása.🥓

ISKOLÁNK, AHOL A KÉPZETTSÉGET MEGSZEREZHETED:

Közép-magyarországi ASzC Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium (BUDAPEST)

KÉPEK A KÉPZÉSRŐL:
Forrás: Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt.

A jelentkezéshez kattints a jelentkezés gombra
Vissza felülre