
Erjedés- és üditőital-ipari technikus
Ezzel a szakmával rendelkező szakember az összetett ismereteinek köszönhetően keresett munkaerővé válhat. Ide tartozik az üdítőital gyártás, a sörgyártás , a pálinkagyártás és a szikvízgyártás is. Az erjedésipar elsőre ismeretlennek tűnhet, de termékeit napi szinten fogyaszthatjuk. Erjedésen alapul a szesz, az ecet és az élesztő gyártása is. Emellett még a szeszes italokat is az erjedésipari szakemberek készítik.
Az Erjedés- és üdítőital-ipari technikus képes a szakterülethez tartozó technológiai folyamatok elvégzésére, irányítására, gépi berendezések üzemeltetésére, biztonságos élelmiszer előállítására.
A szakma megnevezése | Erjedés- és üdítőital-ipari technikus |
Szakma azonosítószáma | 5 0721 05 06 |
Tervezett kezdés | 2023. szeptember |
Képzőintézmény | KMASZC Bercsényi Miklós Élelmiszeripari-Környezetvédelmi Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium |
OM azonosító | 035269 |
Képzés időtartama | 1 tanév |
Képzési napok | Elmélet: online módon heti 2 délután Gyakorlat: heti 1 alkalom jelenléti oktatással |
Képzésen való részvétel feltételei | Érettségi bizonyítvány Foglalkozás-egészségügyi szakellátóhely által kiállított szakmai alkalmassági igazolás |
Szakmai végzettséggel betölthető munkakörök | Szeszipari technikus Erjedés- és üdítőital-ipari technikus |
Képzés díja | Az első két szakma megszerzése ingyenes |
KÉPEK A KÉPZÉSRŐL:
Forrás: Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt.