szechenyi
Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

ERJEDÉS-ÉS ÜDÍTŐITALIPARI TECHNIKUS KÉPZÉS

Erjedés- és üditőital-ipari technikus 

Ezzel a szakmával rendelkező szakember az összetett ismereteinek köszönhetően keresett munkaerővé válhat. Ide tartozik az üdítőital gyártás, a sörgyártás , a pálinkagyártás  és a szikvízgyártás  is. Az erjedésipar elsőre ismeretlennek tűnhet, de termékeit napi szinten fogyaszthatjuk. Erjedésen alapul a szesz, az ecet és az élesztő gyártása is. Emellett még a szeszes italokat is az erjedésipari szakemberek készítik.

Az Erjedés- és üdítőital-ipari technikus képes a szakterülethez tartozó technológiai folyamatok elvégzésére, irányítására, gépi berendezések üzemeltetésére, biztonságos élelmiszer előállítására.

A szakma megnevezéseErjedés- és üdítőital-ipari technikus
Szakma azonosítószáma5 0721 05 06
Tervezett kezdés2023. szeptember
KépzőintézményKMASZC Bercsényi Miklós Élelmiszeripari-Környezetvédelmi Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
OM azonosító035269
Képzés időtartama1 tanév
Képzési napokElmélet: online módon heti 2 délután
Gyakorlat: heti 1 alkalom jelenléti oktatással
Képzésen való részvétel feltételei Érettségi bizonyítvány
Foglalkozás-egészségügyi szakellátóhely által kiállított szakmai alkalmassági igazolás
Szakmai végzettséggel betölthető munkakörökSzeszipari technikus
Erjedés- és üdítőital-ipari technikus
Képzés díjaAz első két szakma megszerzése ingyenes


KÉPEK A KÉPZÉSRŐL:
Forrás: Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt.

A jelentkezéshez kattints a jelentkezés gombra
Vissza felülre