
🥤🍺 Légy erjedés- és üditőital-ipari termékkészítő! 🍺🥤
Élelmiszeripar ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.
Ezzel a szakmával rendelkező szakember az összetett ismereteinek köszönhetően keresett munkaerővé válhat. Ide tartozik az üdítőital gyártás, a sörgyártás 🍺, a pálinkagyártás 🍸 és a szikvízgyártás 💧 is. Az erjedésipar elsőre ismeretlennek tűnhet, de termékeit napi szinten fogyaszthatjuk. Erjedésen alapul a szesz, az ecet és az élesztő gyártása is. Emellett a szeszes italokat is az erjedésipari szakemberek készítik.
KOMPETENCIAELVÁRÁS:
😊 megbízhatóság,
👣 állóképesség,
🌈 színlátás,
👅 ízérzékelés,
👥 csapatmunka.
A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ:
• élelmiszerbiztonsági és üzembiztonsági feladatokat lát el;
• vállalkozást indít, működtet, termékeket értékesít;
• alkalmazza a jövedéki termékekre vonatkozó törvény szabályait;
• alapanyag átvételt, minősítést és előkészítést végez;
• szikvizet, üdítőitalt, ásványvizet gyárt;
• malátát és sört gyárt;
• gyümölcspálinkát és szeszt gyárt;
• szeszesitalt gyárt;
• keményítőt és keményítő hidrolizátumot gyárt;
• sütőélesztőt gyárt;
• ecetet gyárt.
Ajánlott azoknak a fiataloknak, akik érdeklődnek az üdítőitalok gyártása, az alkohol tartalmú italok készítése, az erjedéskor lejátszódó ,,titkos” folyamatok és azok irányítása iránt.
NEMZETKÖZI LEHETŐSÉGEK
A szakmát választó diákoknak Észtországban van lehetőségük bővíteni tanulmányaikat.
ISKOLÁNK, AHOL A KÉPZETTSÉGET MEGSZEREZHETED:
Közép-magyarországi ASzC Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
Nyolcadikosok figyelem! A továbbtanuláshoz a jelentkezést az osztályfőnökötökön keresztül kell intézni!
Tanulni vágyó felnőttek az alábbi „Jelentkezés” gombon/linken keresztül tudnak jelentkezni:
KÉPEK A KÉPZÉSRŐL:
Forrás: Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt.