👩🔧🥫👨🔧 Élelmiszeripari gépkezelő 👨🔧🥫👩🔧
Élelmiszeripar ágazat képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.
Az élelmiszeripar ma már elképzelhetetlen modern, korszerű gépek, gépsorok nélkül. A gépek váltják ki vagy könnyítik meg az élelmiszerek előállításánál a nehéz, fizikai munkát. A jól beállított, megfelelően karbantartott gépek vagy gépsorok gyorsítják a termékek gyártását, csökkentik az emberi hibákat.
A gépek megfelelő beállítása és gondos karbantartása elengedhetetlen a megbízható működésükhöz. Az élelmiszeripari gépkezelő nem csak a gépek beállításához és karbantartásához ért, de tanulmányai során megismeri az élelmiszeripari szakágazatokat, technológiákat is. Ezáltal tudásával az élelmiszeripar összes szakágazatában keresett és megbecsült szakemberré válhat.
KOMPETENCIAELVÁRÁS:
🥰 megbízhatóság,
👌 kézügyesség,
🗣 jó kommunikációs képesség,
👥 együttműködés,
🤓 logikus gondolkodás.
A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ:
• felismeri a jellemző élelmiszeripari műveleteket és azok gépeit;
• ellenőrzi a gépegységek működését;
• elvégzi a gépek és berendezések alapvető karbantartási feladatait;
• együttműködik a gépek vagy berendezések szakszervizeivel;
• felméri a javításhoz szükséges alkatrészeket, anyagokat;
• szét- és összeszereli a gépet, berendezést;
• felismeri az élelmiszeriparban alkalmazott vezérlési és szabályozási körök működését;
• használja a gépészeti szabványokat;
• pneumatikai és hidraulikai berendezéseket kezel és üzemszerűen működtet.
Ajánlott minden érdeklődő számára, aki műszaki érdeklődésű🔧🔩⚙️, szeret gépekkel foglalkozni és kíváncsi az élelmiszerek előállítására🧀🍖.
ISKOLÁNK, AHOL A KÉPZETTSÉGET MEGSZEREZHETED:
Közép-magyarországi ASzC Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
Tanulni vágyó felnőttek az alábbi „Jelentkezés” gombon/linken keresztül tudnak jelentkezni:
KÉPEK A KÉPZÉSRŐL:
Forrás: Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt.