szechenyi
Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

ÉLELMISZERIPARI GÉPÉSZTECHNIKUS FELNŐTTKÉPZÉS

🥩⚙️ Légy élelmiszeripari gépésztechnikus! 🥩⚙️

Élelmiszeripar ágazat képzése, amely technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul.

Önállóan vagy mérnöki irányítással élelmiszeripari üzemekben részt vesz a gyártási folyamat előkészítésében, élelmiszeripari gépek és berendezések üzembehelyezési, üzemeltetési és karbantartási munkáiban. Automatikus vezérlésű, mechanikus, pneumatikus vagy hidraulikus működtetésű, élelmiszeripari gépeket kezel és részt vesz a gépsor karbantartásában.

KOMPETENCIAELVÁRÁS:

🥰 megbízhatóság, kezdeményezőképesség,
👌 kézügyesség,
⏰ pontosság,
👥 együttműködés.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ:

• felismeri a jellemző élelmiszeripari műveleteket és azok gépeit;
• üzembe helyezi élelmiszeripari üzemek gépsorait, üzemelteti, karbantartja, javítja azokat;
• ellenőrzi a gépegységek működését;
• felméri a javításhoz szükséges alkatrészeket, anyagokat;
• szét- és összeszereli a gépet, berendezést;
• felismeri az élelmiszeriparban alkalmazott vezérlési és szabályozási körök működését;
• elkészít egyszerű alkatrészt kézi és gépi alapeljárásokkal, hegesztéssel;
• használja a gépészeti szabványokat;
• részt vesz a személyi és az üzemi technológiai higiénia ellenőrzésében;
• pneumatikai és hidraulikai berendezéseket kezel és üzemszerűen működtet.

Ajánlott mindenkinek, aki műszaki érdeklődésű 👨‍🔧, szeret gépekkel foglalkozni és kíváncsi az élelmiszerek előállítására is.

ISKOLÁNK, AHOL A KÉPZETTSÉGET MEGSZEREZHETED:

Közép-magyarországi ASzC Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

Nyolcadikosok figyelem! A továbbtanuláshoz a jelentkezést az osztályfőnökötökön keresztül kell intézni!

Tanulni vágyó felnőttek az alábbi „Jelentkezés” gombon/linken keresztül tudnak jelentkezni:
Jelentkezéshez kattints a jelentkezés gombra.

Forrás: Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt.

Vissza felülre