🥩⚙️ Légy élelmiszeripari gépésztechnikus! 🥩⚙️
Élelmiszeripar ágazat képzése, amely technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul.
Önállóan vagy mérnöki irányítással élelmiszeripari üzemekben részt vesz a gyártási folyamat előkészítésében, élelmiszeripari gépek és berendezések üzembehelyezési, üzemeltetési és karbantartási munkáiban. Automatikus vezérlésű, mechanikus, pneumatikus vagy hidraulikus működtetésű, élelmiszeripari gépeket kezel és részt vesz a gépsor karbantartásában.
KOMPETENCIAELVÁRÁS:
🥰 megbízhatóság, kezdeményezőképesség,
👌 kézügyesség,
⏰ pontosság,
👥 együttműködés.
A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ:
• felismeri a jellemző élelmiszeripari műveleteket és azok gépeit;
• üzembe helyezi élelmiszeripari üzemek gépsorait, üzemelteti, karbantartja, javítja azokat;
• ellenőrzi a gépegységek működését;
• felméri a javításhoz szükséges alkatrészeket, anyagokat;
• szét- és összeszereli a gépet, berendezést;
• felismeri az élelmiszeriparban alkalmazott vezérlési és szabályozási körök működését;
• elkészít egyszerű alkatrészt kézi és gépi alapeljárásokkal, hegesztéssel;
• használja a gépészeti szabványokat;
• részt vesz a személyi és az üzemi technológiai higiénia ellenőrzésében;
• pneumatikai és hidraulikai berendezéseket kezel és üzemszerűen működtet.
Ajánlott mindenkinek, aki műszaki érdeklődésű 👨🔧, szeret gépekkel foglalkozni és kíváncsi az élelmiszerek előállítására is.
ISKOLÁNK, AHOL A KÉPZETTSÉGET MEGSZEREZHETED:
Közép-magyarországi ASzC Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
Nyolcadikosok figyelem! A továbbtanuláshoz a jelentkezést az osztályfőnökötökön keresztül kell intézni!
Tanulni vágyó felnőttek az alábbi „Jelentkezés” gombon/linken keresztül tudnak jelentkezni:
Forrás: Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt.