szechenyi
Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

BORÁSZ
SZAKKÉPESÍTÉSRE FELKÉSZÍTŐ SZAKMAI KÉPZÉS

A képzés megnevezéseBorász
Pk azonosító07214009
Tervezett kezdés2022.09.10.
KépzőintézményKözép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum Soós István Borászati Technikum és Szakképző Iskola
EngedélyszámE/2021/000028
Képzés időtartama10 hónap
Képzési napokSzombat
Képzésen való részvétel feltételei

Munkaterület leírásaA borász borkészítéshez értő, a szaktechnológia alkalmazásában jártas szakember. Elvégzi az erjesztést és a kierjedt újbor kezelését, érlelését, az elkészült bort a piaci igényeknek megfelelő formában palackozza. Kezeli és működteti borászati műveletekhez tartozó gépeket és berendezéseket. A szaktechnológia során szükséges laboratóriumi alapvizsgálatokat elvégezi, méréseinek eredményét értelmezni képes, a szükséges technológiai lépéseket mérési eredményei alapján megtervezi, végrehajtja. Szakmai alapismeretei alapján borkóstolót, borbemutatót tart.
Képzés témaköreiBorászati technológiai gyakorlatBorászati laboratóriumi alapmérések gyakorlatBorászati minőségbiztosítás és higiénia gyakorlatBorászati technológiai ismeretek (elmélet)Borászati szakmai gépek (elmélet)Borászati kémia (elmélet)
Képzés elvégzésével megszerezhető dokumentumTanúsítvány
Vizsgával kapcsolatos információkA képzést sikeresen elvégzők a tanúsítvány birtokában jelentkezhetnek szakképesítő vizsgára akkreditált vizsgaközpontnál. A Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum mellett működő Szakmai Vizsgaközpont vállalja a képzéseinken résztvevők számára a vizsga megszervezését és lebonyolítását. (www.szakmaivizsgakozpont.hu) A vizsga díját a vizsgaközpont határozza meg. A képzési díj a vizsga díját nem tartalmazza!

A képzés helyszíneSoós István Borászati Technikum és Szakképző Iskola
Képzés díjaTérítésmentes (létszámkorlát feletti jelentkezés esetén térítéses)
KapcsolattartóMóczik Márta
TelefonHétfő – péntek: 9,00 – 16,00 +36 30 996 4751
E-mailfelnottkepzes@kmaszc.hu
A jelentkezéshez kattints a jelentkezés gombra

BORÁSZ KÉPZÉS
KMASZC

Vissza felülre