BORÁSZ
SZAKKÉPESÍTÉSRE FELKÉSZÍTŐ SZAKMAI KÉPZÉS
A képzés megnevezése | Borász |
Pk azonosító | 07214009 |
Tervezett kezdés | 2022.09.10. |
Képzőintézmény | Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum Soós István Borászati Technikum és Szakképző Iskola |
Engedélyszám | E/2021/000028 |
Képzés időtartama | 10 hónap |
Képzési napok | Szombat |
Képzésen való részvétel feltételei |
Munkaterület leírása | A borász borkészítéshez értő, a szaktechnológia alkalmazásában jártas szakember. Elvégzi az erjesztést és a kierjedt újbor kezelését, érlelését, az elkészült bort a piaci igényeknek megfelelő formában palackozza. Kezeli és működteti borászati műveletekhez tartozó gépeket és berendezéseket. A szaktechnológia során szükséges laboratóriumi alapvizsgálatokat elvégezi, méréseinek eredményét értelmezni képes, a szükséges technológiai lépéseket mérési eredményei alapján megtervezi, végrehajtja. Szakmai alapismeretei alapján borkóstolót, borbemutatót tart. |
Képzés témakörei | Borászati technológiai gyakorlatBorászati laboratóriumi alapmérések gyakorlatBorászati minőségbiztosítás és higiénia gyakorlatBorászati technológiai ismeretek (elmélet)Borászati szakmai gépek (elmélet)Borászati kémia (elmélet) |
Képzés elvégzésével megszerezhető dokumentum | Tanúsítvány |
Vizsgával kapcsolatos információk | A képzést sikeresen elvégzők a tanúsítvány birtokában jelentkezhetnek szakképesítő vizsgára akkreditált vizsgaközpontnál. A Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum mellett működő Szakmai Vizsgaközpont vállalja a képzéseinken résztvevők számára a vizsga megszervezését és lebonyolítását. (www.szakmaivizsgakozpont.hu) A vizsga díját a vizsgaközpont határozza meg. A képzési díj a vizsga díját nem tartalmazza! |
A képzés helyszíne | Soós István Borászati Technikum és Szakképző Iskola |
Képzés díja | Térítésmentes (létszámkorlát feletti jelentkezés esetén térítéses) |
Kapcsolattartó | Móczik Márta |
Telefon | Hétfő – péntek: 9,00 – 16,00 +36 30 996 4751 |
felnottkepzes@kmaszc.hu |

BORÁSZ KÉPZÉS
KMASZC